Supa crema de pui

Imi plac mult supele crema, dar cea de pui imi place in mod special, deoarece este usoara, satioasa si destul de usor de preparat. De cele mai multe ori, pe timp de vara imi place sa o consum rece cu crutoane. Carnea de pui o puteti inlocui cu carne de curcan, iese la fel de delicioasa. Mai jos, va las reteta dupa care prepar eu acesta minunata supa crema de pui.

Ai nevoie de:
1.5 kg de carne de pui
1 lingura de ulei de masline
40 g unt
1 ceapa, tocata marunt
2 morcovi, taiati cubulete
3 fasii de telina, taiata cubulete
1/3 cana de faina
300 ml de smantana lichida
frunze de patrunjel

Mod de preparare:
1. Intr-o cratita se pune carnea de pui la fiert si se acopera cu apa rece si se fierbe cca. 45-55 de minute.

2. Dupa ce carnea a fiert, se scoate pe o farfurie si se indeparteaza pielea si oasele.

3. Se incinge uleiul si se topeste untul intr-o cratita. Atunci cand untul este topit, se adauga morcovul, ceapa si telina. Se gateste la foc mediu timp de 8-10 minute.

4. Se presara putina faina peste legume si se amesteca bine. Se ia cratita dupa foc si se adauga incet, smantana apoi se pune la fiert cca. 10 minute, pana cand legumele devin fragede.

5. Se adauga puiul in cratita si se amesteca bine.

6. Se serveste alaturi de crutoane.

Pofta buna!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s